Pelgrimspaden in Portugal

Social Share

Nederland België Frankrijk Spanje Portugal

 

Op volledig scherm weergeven

 

Gebruik kaart en downloads

Standaard zichtbaar zijn de Portugese Pelgrimspaden en voorzieningen. Overige opties (ingezonden foto's en Pelgrimspaden Spanje) kunt u zichtbaar maken door op het oogicoon links van de gewenste optie in de lijst te klikken.

Meer informatie over een route of overnachtingsadres wordt zichtbaar als u in de kaart op een route of overnachtinglocatie klikt. Een cijfer geeft weer dat er rond deze locatie meerdere voorzieningen zijn, als u inzoomt ziet u de informatie van iedere aparte voorziening.

 

Deze routes en overnachtingsadressen kunt als KMZ of als GPX bestand downloaden vanaf deze pagina, de adressen ook als PDF. Er is ook een handleiding voor het installeren van deze bestanden op een smartphone.


Pelgrimspaden Portugal

De meest historische route door Portugal, de 'Camino Portugués Central', start in Lissabon en gaat aan de westkant van het land, via Porto, naar Santiago. Tussen Lissabon en Coimbra zijn twee varianten. De westelijke variant gaat langs de bekende bedevaartplaats Fátima.

 

Vanaf Porto zijn er vele varianten ontstaan met daarbij soms verwarrende namen. Naast bovengenoemde 'Camino Portugués Central' is er de route 'Camino Portugués de la Costa'. Anders dan de naam doet vermoeden loopt deze maar gedeeltelijk langs de kust. De laatste jaren is er een nieuwe route ontstaan die wel geheel langs de kust loopt, deze heet 'Camino Portugués - Kustpad' of 'Senda Litoral'. Ook zijn er varianten die de verschillende routes met elkaar verbinden.

 

De Via Lusitana doorkruist het oostelijk deel van Portugal, van zuid naar noord, en komt in Spanje bij Ourense uit op de Camino Sanabrés. (Dit is de westelijke slotvariant van de Vía de la Plata).


Fotolocaties
Hier vindt u foto's van medepelgrims.

 

Wilt u zelf foto's delen met anderen? Dat kan als u lid bent. Log in en ga naar deze link.
Voor een beschrijving van de volledige procedure klik hier.
Alle ingezonden foto's zijn te zien in de fotogalerij.

Reisgidsen

Van de verschillende Portugese routes zijn er vele reisgidsen. De drie meest bekende vindt u in onze
webwinkel

of in een

reisboekhandel

 

Daarnaast geeft onze Engelse zusterorganisatie (Confraternity of Saint James - CSJ) diverse gidsen in eigen beheer uit. Deze vindt u op hun

> website.