Plan en begroot uw reis - lopen

Social Share

  plan en begroot uw reis

 

Hieronder kunt u de kosten van uw pelgrimstocht begroten. De module bestaat uit 3 onderdelen:

1. het aantal te lopen kilometers, aan de hand van de bij “ help mij op weg ” genoemde mogelijkheden. Klik de door u gemaakte keuzes aan, en de totale afstand wordt automatisch berekend.

Let op: bij “help mij op weg” wordt er van uit gegaan dat u thuis vertrekt of ergens op de route tussen thuis en Santiago. Wilt u vanuit een andere richting of via een heel andere route naar Santiago lopen? Ook dan kunt u de modules gebruiken. Tenminste... als u weet hoe lang uw route ongeveer is. U kunt dan dit aantal kilometers invullen bij “afstand vanaf huis”.

2. de gemiddelde afstand per dag: deze kunt u zelf invullen, al of niet gebruik makend van de tips in de module.

3. de gemiddelde kosten per dag:  ook deze kunt u zelf invullen, al of niet gebruik makend van de tips in de module.

Let op: in de modules wordt geen rekening gehouden met: uw reiskosten heen (als u niet thuis vertrekt) en terug, de kosten van uw (eventuele) reisverzekering en –documenten, en van uw uitrusting.

 

 

Plannen

Voor u concreet aan de slag gaat met uw planning is het wellicht zinvol eerst stil te staan bij deze vraag: "Wat is de beste tijd van het jaar om te pelgrimeren?". Het boekje Praktisch Pelgrimeren zegt daar het volgende over: klikken voor het antwoord

 

Met hulp van de begrotingsmodule kunt u nagaan hoeveel dagen u onderweg zult zijn naar, bijvoorbeeld, Saint-Jean-Pied-de-Port. Een belangrijke mijlpaal, want daarna gaat u de Pyreneeën over. Enkele veelgestelde vragen:

– Wat is de beste periode voor die oversteek? > klikken voor het antwoord
– Wanneer is het echt druk in Saint-Jean (en op de Camino)? > idem
– Waar kan ik verder rekening mee houden? > idem