Pelgrimspaden in België

Social Share

Nederland België Frankrijk Spanje Portugal

 

 

Op volledig scherm weergeven

 

Gebruik kaart en downloads

Standaard zichtbaar zijn de Belgische Pelgrimspaden en voorzieningen. Overige opties (ingezonden foto's en Pelgrimspaden in Frankrijk en Nederland) kunt u zichtbaar maken door op het oogicoon links van de gewenste optie in de lijst te klikken.

Meer informatie over een route of voorziening wordt zichtbaar als u in de kaart op een route of voorziening klikt. Een cijfer geeft weer dat er rond deze locatie meerdere voorzieningen zijn, als u inzoomt ziet u de informatie van iedere aparte voorziening.

 

Deze routes en overnachtingsadressen kunt als KMZ of ale GPX bestand downloaden vanaf deze pagina, de adressen ook als PDF. Er is ook een handleiding voor het installeren van deze bestanden op een smartphone.

 

Gebruik kaart en downloads

Standaard zichtbaar zijn de Franse Pelgrimspaden en voorzieningen. Overige opties (ingezonden foto's en Pelgrimspaden België en Spanje) kunt u zichtbaar maken door op het oogicoon links van de gewenste optie in de lijst te klikken.

Meer informatie over een route of voorziening wordt zichtbaar als u in de kaart op een route of voorziening klikt. Een cijfer geeft weer dat er rond deze locatie meerdere voorzieningen zijn, als u inzoomt ziet u de informatie van iedere aparte voorziening.

 

Deze routes en overnachtingsadressen kunt als KMZ of ale GPX bestand downloaden vanaf deze pagina, de adressen ook als PDF. Er is ook een handleiding voor het installeren van deze bestanden op een smartphone.

 


Pelgrimspaden België

In België bestaan vijf pelgrimspaden:

- de Via Brugensis vanuit Sluis (NL)

- de Via Scaldea vanuit Gent

- de Via Monastica vanuit Vessem (NL)

- de Via Brabantica vanuit Breda of Bergen-op-Zoom (NL)

- de Via Limburgia vanuit Thorn (NL)

Deze routes zijn beschreven in vier gidsen (de gids voor de Via Brabantica beschrijft ook de Via Gallia Belgica), allen uitgegeven door Het Vlaams Genootschap van Santiago de Compostela. Deze zijn o.a. te koop in het infocentrum van het NGSJ in Utrecht en in de webwinkel.

 

Verder vindt u op de kaart hierboven: de Via Mosana en de Via Thierache.

 

In België kunt u verder, onder meer, gebruik maken van het netwerk van grote routepaden in Vlaanderen en Wallonië, en van GPS-tracks van medelopers.

 

Tip: kies eerst uw hoofdroute door Frankrijk en dan de daarbij voor u passende aanlooproute door België. Heeft u uw route al gekozen? Dan vindt u op deze pagina aanvullende informatie.
Twijfelt u nog? Dan is het misschien zinvol om eerst dit onderdeel te lezen > help mij op weg.


Foto's
Op de kaart vindt u foto's van medepelgrims.

 

Wilt u zelf foto's delen met anderen? Dat kan als u lid bent. Log in en ga naar  deze link.
Voor een beschrijving van de volledige procedure klik hier.
Alle ingezonden foto's zijn te zien in de fotogalerij.

Reisgidsen
webwinkel
reisboekhandel