Verenigingsoverzicht

Social Share

28-09-2020   Informatiecentrum Utrecht vanaf 1 oktober tot nader order gesloten!

Helaas zijn we hiertoe genoodzaakt in verband met de landelijke en lokale maatregelen ter beteugeling van de COVID-19 pandemie.


24-09-2020   Aanmelding najaarsbijeenkomst 2020 uitgesteld

In Jacobsstaf 127 staat dat de aanmelding voor de najaarsbijeenkomst mogelijk is vanaf 3 oktober. De inschrijving is uitgesteld in verband met de overgang naar de nieuwe website; naar verwachting is de aanmelding vanaf 8 oktober mogelijk op het vernieuwde santiago.nl

Op zaterdag 7 november wordt een aangepaste najaarsbijeenkomst gehouden in Utrecht. In verband met de coronacrisis bestaat het programma uit een Algemene vergadering en een lezing over Pelgrimeren in tijden van corona. Beide programmaonderdelen zullen via een stream te volgen zijn via het internet. In de Janskerk is slechts ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, waarbij de richtlijnen van het RIVM worden gehanteerd.

 

Werkgroep Ledenbijeenkomsten


15-07-2020   Caminopodcast

In samenwerking met het Jacobsgenootschap is Johanna Kroon een podcastserie begonnen met pelgrimsverhalen - Camino NL genaamd. De eerste aflevering gaat over een pelgrim die in haar eentje...


23-06-2020   Het informatiecentrum in Vessem

is m.i.v. 11 juli 2020 weer open volgens het reguliere schema. In verband met de veiligheid van bezoekers en informanten gelden de volgende regels:


19-06-2020   Uitbreiding markering pelgrimspaden in Nederland

Het bestuur van het NGSJ heeft besloten om de komende jaren verder te gaan met het markeren van de belangrijkste pelgrimsroutes in Nederland.


13-06-2020   Het informatiecentrum in Utrecht

is m.i.v. 2 juli 2020 weer open volgens het reguliere schema. Nieuw is dat dit alleen kan op afspraak, maar ook dat het nu mogelijk is een afspraak te maken voor een online zoom meeting.


13-06-2020   Het informatiecentrum in St.Jacobiparochie

is m.i.v. juni 2020 weer open volgens het reguliere schema: elke 2e en 4e zaterdag van de maand tussen 11.00 en 15.00


06-06-2020   Najaarsbijeenkomst 2020 gaat niet door, wel de ALV

In overleg met de regio Arnhem-Nijmegen heeft het bestuur besloten om de najaarsbijeenkomst op 7 november in Ede niet door te laten gaan en te verplaatsen naar 6 november 2021.


04-06-2020   Huiskamer van de Lage Landen in 2020 niet open

Na rijp beraad heeft de werkgroep Huiskamer van de Lage Landen besloten om de Huiskamer in 2020 niet open te laten gaan. Er zijn nog zoveel mitsen en maren dat de werkgroep het niet verantwoord vindt om de vrijwilligers naar Santiago af te laten reizen.


30-05-2020   Huis van Sint Jacob onder corona-protocol weer open

Het bestuur van het Genootschap heeft besloten het huis van Sint Jacob onder strikte voorwaarden weer vrij te geven.


12-05-2020   Online café Saint Jacques

Wanneer en hoe de maandelijkse 'Café's Saint Jacques' door heel  Nederland weer beginnen is onbekend, maar inmiddels zijn er wel twee online Cafés opgestart waaraan iedereen via zoom kan deelnemen: iedere woensdag en donderdag om 17.00 uur, ieder kan kiezen.


05-05-2020   Online vergadering Santiago verenigingen wereldwijd

De Galicische minister van Cultuur en Toerisme heeft samen met 'Xacobeo' op 28 april een online vergadering georganiseerd met landelijke Santiago-verenigingen wereldwijd. Peter Hesseling, voorzitter van het NGSJ heeft namens het NGSJ hieraan deelgenomen.


29-04-2020   Zing, loop, huil, lach, blog, lees en bewonder

In coronatijd kan het lezen van een blog troost en hoop bieden of je helpen bij de voorbereiding op een pelgrimstocht in een toekomst zonder datum.

Via deze website kun je struinen in zo'n 400 blogs.


15-04-2020   El Orfeón Jacobeo organiseert carillonconcert

In deze surrealistische tijd waarin het Coronavirus een  hoofdrol speelt heeft een pelgrim wel een opkikkertje nodig!


20-03-2020   De redactie van de Jacobsstaf is benieuwd naar uw verhaal

Jacobsstaf 125 (van eind maart) ligt al bij de drukker terwijl nu in Nederland de coronacrisis in alle hevigheid toeslaat. In Jacobsstaf 126 willen we aandacht besteden aan de vraag hoe de pelgrim met de crisis om is gegaan.


14-03-2020   Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob adviseert om niet op pelgrimstocht te gaan naar Santiago de Compostela

Het Genootschap komt tot dit advies gezien alle maatregelen die in verschillende landen genomen zijn.


13-03-2020   Afgelasting van alle openbare bijeenkomsten en sluiting infocentra i.v.m. Corona-uitbraak

Het bestuur van het Genootschap heeft besloten om tot nader order alle openbare bijeenkomsten af te gelasten en de drie informatiecentra in St.Jacobiparochie, Vessem en Utrecht te sluiten. Ook telefonisch zijn de infocentra niet bereikbaar. U kunt uw vragen stellen via dit e-mailadres.

Daarnaast zijn uiteraard ook alle 'Café's St Jacques' afgelast en is de 'Huiskamer van de Lage Landen' in Santiago tot nader order gesloten.

Dit filmpje verduidelijkt de reden van deze sluiting.
 

Informatie over de pelgrimstocht naar Santiago

Maar online kun u zich natuurlijk wel blijven voorbereiden.


11-03-2020   Voorjaarsbijeenkomst 2020 enquête

We hebben u gemist...

Op zaterdag 29 februari jl. is de landelijke voorjaarsbijeenkomst van het genootschap gehouden in de Janskerk te Utrecht. Net als vorig jaar had de bijeenkomst een andere opzet dan gebruikelijk was. Onder de aanwezigen is een enquête gehouden om een beeld te krijgen van hun bevindingen, maar we zijn zeker ook benieuwd naar de motivatie van de leden die zich niet voor de bijeenkomst hebben aangemeld.

Het invullen van het anonieme enquêteformulier kost u slechts enkele minuten. Deelname aan de enquête kan alleen als u niet bent ingelogd.
Bij voorbaat dank voor uw medewerking.


10-03-2020   Vanaf 11 maart verandert de locatie van het Café St Jacques in Alkmaar

naar eetcafé 'STOER', recht tegenover Station Alkmaar Centraal.


02-03-2020   Joke Hermsen | Boeklezing Kairos - 6 april Akoesticum Ede

Ook deze lezing is afgelast

Pelgrimeren gaat over de weg naar buiten én naar binnen. In essentie is dat waar pelgrimeren om draait. Het is heel fijn om in de aanloop naar de camino geïnspireerd te raken door een goed boek en geraakt te worden door die onderwerpen die voor jou op dat moment belangrijk zijn. 


Pagina's