Santiago voorbij

Social Share

Santiago voorbij: andere pelgrimswegen in kaart gebracht 

 

 

Op volledig scherm weergeven


U bent op pelgrimspad geweest naar Santiago? En u heeft het pelgrimsvirus echt te pakken? Dan bent u nu waarschijnlijk op zoek naar een andere route of een andere bestemming. De digitale kaart hierboven kan u daarbij op weg helpen. 
 
Wat kunt u er vinden?
Verhalen van pelgrims die u voorgingen, soms een flinke tijd terug (tot 20 jaar), soms vrij recent. De verhalen zijn gepubliceerd in de Jacobsstaf.
Tip: kijk voor meer verhalen op de website pelgriMEER en op de website van de Pelgrims naar Rome (vooral: het magazine Omnes en de rubriek “Rome voorbij”).
Tip: kijk voor meer achtergrondinformatie over bepaalde routes in België, Frankrijk, Spanje en Portugal ook naar de zogenoemde “steekkaarten” van het Vlaams Compostelagenootschap. U vindt deze via de digitale kaart op deze pagina.
 
Wat vindt u er niet?
De meest actuele informatie over, bijvoorbeeld, routewijzigingen, onderdak, heen- en terugreis. Het is onmogelijk om dat allemaal bij te houden. In de verhalen vindt u, vrijwel altijd, voldoende informatie om gericht verder te zoeken.
Op de kaart vindt u ook niet de verhalen in de laatste vier edities van de Jacobsstaf. Die zijn alleen bestemd voor leden, die het werk van de vereniging ondersteunen.
 
Uw verhaal
Heeft u een pelgrimspad gelopen of gefietst dat nog niet op de kaart staat? Of zijn uw ervaringen veel recenter of heel anders dan die van uw voorgangers? Dan nodigen wij u graag uit uw verhaal in te brengen, bijvoorbeeld via de Jacobsstaf.
 
Gebruik kaart
Standaard zichtbaar zijn de pelgrimsroutes en -bestemmingen in Europa en daarmee verbonden thema's:
– wandelroutes (groene markers)
- fietsroutes (bruine markers)
– bestemmingen (blauwe markers)
– thema's (gele markers).
Als er over één route of thema meerdere verhalen zijn, dan wordt dit aangegeven met een rondje en het aantal.
Meer informatie over een route, bestemming of thema wordt zichtbaar als u in de kaart op de betreffende marker klikt.
 
Als u links op de kaart, onderin de kolom met symbolen, op het witte driehoekje klikt, verschijnt een extra symbool. Als u dat aanwijst met uw cursor, verschijnt een menu met de vier categorieën (wandelroutes, etc.). Door op de ‘oogjes’ helemaal links te klikken, kunt u bepaalde categorieën uit- en aanschakelen.
Door te schuiven met de kaart, of door uit te zoomen, vindt u routes verder weg.
 
Staat uw verhaal er niet bij? Laat het ons weten via deze link.