Regiodag Hijbergen 2 maart 2013 Regio Zuidwest Nederland

Social Share

Deze regiodag werd gehouden in het Brabantse Huijbergen bij de Broeders van Huijbergen. Dat betekende dat de Zeeuwen dit keer wat verder moesten reizen, terwijl de Brabanders dicht bij huis waren.
We hadden een grote opkomst, zo'n 55 leden.
Na de koffie, welkom en mededelingen gingen we luisteren en kijken naar de verhalen over de Duitse Pelgrimswegen door Johan Welschot en Erzi Vagra. Daaropvolgend vertelde Frans de Valk, die eerst weinig affiniteit voelde met het lopen in Duitsland, dat hij helemaal ‘om’ is. Mooie natuur en aardige mensen.
Het tweede deel van de ochtend mochten we meelopen van Florence via Assisi naar Rome. Jan Aartsen vertelde over de tocht en Jack de Bruin gaf ons achtergrondinformatie over Franciscus. Een boeiende manier om meer te weten te komen over deze tocht, met natuurlijk mooie beelden.
Na de lunch volgde een stevige wandeling door het Brabantse land.
Het middagprogramma werd gevuld door Joost Bol die met zijn vrouw Hettie een pelgrimstocht in Japan heeft gelopen. Een totaal andere pelgrimstocht dan wandelingen hier in Europa.
Prachtige beelden en Joost vertelde veel over de achtergronden en het verschil in cultuur. We zagen hen in lotushouding zitten en met stokjes eten. Dat alles in mooie kimono's.
Een boeiend verhaal, jammer genoeg was er weinig tijd om vragen te stellen.
Bij de afsluiting kwamen we tot de ontdekking dat de nieuwe mensen die naar Santiago gaan lopen of fietsen, niet helemaal aan hun trekken waren gekomen. Santiago is niet echt in beeld geweest.
We hebben beloofd volgend jaar weer een Santiagoverhaal te presenteren.
Na afloop van deze mooie dag was er het bekende café Saint-Jacques in het café aan de overkant.