Pelgrimsinformatiecentrum St. Jacobiparochie

Social Share

Maatregelen in verband met het corona-virus:

Het pelgrimsinformatiecentrum is weer geopend, maar let wel op de bezoekersrichtlijnen (klik hier)

Het Pelgrimsinformatiecentrum St. Jacobiparochie

 

kunt u vinden aan het Oosteinde 1 9097 KZ  Sint Jacobiparochie  (zie routebeschrijving).

U kunt Het Genootschap bereiken door te klikken op: contactformulier.

 

Tijdens de openingstijden van het Pelgrimsinformatiecentrum St. Jacobiparochie zijn  'ervaren' vrijwilligers aanwezig die die u op weg kunnen helpen voor uw pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Zoals u waarschijnlijk al hebt gelezen, wij zijn een algemene vereniging die bezoekers met elke motivatie op weg willen helpen. De vrijwilligers kunnen u met route boeken, praktisch informatie, achtergrondinformatie over de tocht of de omgeving, overnachtingsmogelijkheden en met raad en daad informeren. Uiteindelijk bent u degene die op stap gaat en zich aan het voorbereiden is, maar wij kunnen daar een stukje ondersteuning bij geven. Velen die op weg zijn gegaan zoeken en vinden hun weg, hetgeen vaak een prachtige (levens)ervaring oplevert. U bent van harte welkom in in ons informatiecentrum te Sint Jacobiparochie!

 

De Groate Kerk

Het Pelgrimsinformatiecentrum St. Jacobiparochie is tijdens de renovatie van de Groate kerk in 2010-2011 in het voorportaal gebouwd. beneden is een prachtige ontvangstruimte gesitueerd met een trap naar boven en aan de andere kant naar beneden. Boven het orgel op de eerste verdieping is een zolderverdieping gebouwd waar het informatiecentrum van het Nederlands Genootschap is ondergebracht. Op de eerste etage is informatie aanwezig over het Jabikspaad en als u aan de andere kant de trap naar beneden gaat komt u op de eerste verdieping langs het stiltecentrum voordat u weg gaat, terug naar huis of naar Santiago.

 

Jabikspaad

Sinds eeuwen worden er Pelgrimstochten gemaakt. Van één van de Pelgrimstochten is het beginpunt in St.-Jacobiparochie; een tocht van 2700 kilometer die naar het Spaanse Santiago de Compostela leidt. De stichting Jabikspaad heeft de route uitgezet naar Hasselt in Overijssel en van daaruit kunt u de wegen naar Santiago nemen. Veel vrijwilligers onderhouden het Jabikspaad. Voor De Groate Kerk staat een monument dat deze tocht naar het oneindige symboliseert. Richting de horizon wordt de weg steeds smaller.

 

De openingstijden van het informatiecentrum zijn:

Elke 2e en 4e zaterdag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur.

zie ook het protocol ivm de COVID-19 epidemie