Portugal

Social Share

Bijgewerkt tot 12-9-2020

Grenzen open

Vanaf 15 juni zijn de grenzen van Portugal weer open voor reizen naar en vanuit de Europese Unie, De grens met Spanje is op 1 juli heropend.

Op 1 juli is door Buza code oranje toegekend aan het gebied rond Lissabon en is ten tijde van deze update nog steeds geldig. Het advies hierbij is om alleen noodzakelijke reizen te maken en dat het dringende advies is om bij terugkeer uit die regio om 14 dagen in zelfquarantaine te gaan. Pelgrimeren in Portugal is dus mogelijk, maar vermijd de regio Lissabon.

 

Infrastructuur van pelgrimswegen

Tot op dit moment is er een beperkte informatie over de openstelling van voorzieningen langs de Portugese pelgrimswegen. Als u in Portugal wil pelgrimeren adviezen wij u zich vooraf hierover te informeren. Vooral in de eerste maand(en) zullen de pelgrims opnieuw moeten uitvinden hoe het is om een tocht te maken. Al gaande weg zal ieder ontdekken hoe druk het is, of men voldoende afstand kan bewaren van elkaar en ook wat in ieder land de regels zijn en hoe die toegepast worden.

 

Overzichten van open albergues

Op het internet verschijnen in rap tempo overzichten van welke albergues wanneer open gaan. Wij zullen proberen deze hier zoveel mogelijk te plaatsen. Vindt u een overzicht dat hier niet bijstaat, laat het ons dan per mail weten via info@santiago.nl.

 

Camino Portugues - Een Duitstalig document van zowel de kustweg als de binnenlandse route, gemaakt door Raimund Joos
(een PDF wordt automatisch gedownload)

Camino Portugues - Een document samengesteld door Christian Pfeifer Jansen

 

Verdere informatie

- Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland voor reizen naar Portugal

 

Klik op onderstaande links voor meer informatie over:
Spanje
België
Frankrijk