Frankrijk

Social Share

Bijgewerkt tot 30-9-2020

 

Tekstgedeeltes in rood zijn bij de laatste update aangepast.

 

Op 29 september is het reisadvies voor een groter aantal delen van Frankrijk (zie kaart hieronder) aangepast naar oranje, waarbij wordt afgeraden om daar heen te reizen en dit alleen te doen voor noodzakelijke reizen.

Onderstaande kaart kan al weer verouderd zijn. Kijk daarom voor de meest actuele situatie altijd op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (reisadvies )

 

Kaart bij reisadvies Frankrijk

 

Grenzen open

Ondanks code oranje blijven de Franse grenzen open. Campings, gîtes, hotels etc. blijven voor zover bekend open, mits men voldoet aan de regelgeving met betrekking tot het coronavirus.

 

Infrastructuur van pelgrimswegen

Inmiddels hebben de meeste overnachtingsadressen hun afweging gemaakt: kan men gasten verantwoord ontvangen? Kunnen medewerkers of vrijwilligers hun werk veilig doen? Verwacht men voldoende gasten, zodat het loont om open te gaan, met de kosten van allerlei aanpassingen?
Een deel van de adressen heeft besloten om dit jaar dicht te blijven. Een aantal andere adressen heeft besloten alleen voor groepen open te gaan. De algemene indruk is echter dat, zeker langs de meer bekende pelgrimswegen, voldoende adressen open zijn om op pad te kunnen gaan. Advies: reserveer tijdig, ook omdat vaak minder slaapplaatsen beschikbaar zijn dan anders.

 

Overzichten van open overnachtingsadressen

Op hun website publiceren de makers van de gidsen Miam-Miam-Dodo (Franstalige) overzichten van wijzingen wat betreft de overnachtingsadressen langs de pelgrimswegen vanaf Le Puy-en-Velay, Arles, en Vézelay (zie ook hierna) en langs de Chemin de Stevenson. Scoll hiervoor op deze pagina naar beneden. Deze overzichten zijn te gebruiken in combinatie met de betreffende gidsen. 

 

Op 1 juli j.l. is deze digitale kaart van de Pelgrimsweg van Vézelay naar Saint-Jean-Pied-de-Port (Via Lemovicensis) aangepast, inclusief de bijbehorende voorzieningen. Op die route is nu aangegeven welke overnachtingsadressen open of dicht zijn (voor zover bekend). Let wel, dit geldt alleen voor de Pelgrimsweg van Vézelay. Bij overnachtingsadressen op andere routes is dit niet aangegeven.
 

Kiest u een andere pelgrimsweg door Frankrijk? Dan zult u zelf op zoek moeten gaan naar de meest actuele informatie. Er zijn hiervoor helaas geen overkoepelende websites.


Verdere informatie

- Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland voor reizen naar Frankrijk

 

Klik op onderstaande links voor meer informatie over:
Spanje
Portugal
België