België

Social Share

Bijgewerkt tot 12-9-2020

Tekstgedeeltes in rood zijn bij de laatste update aangepast.

 

Grenzen open

De grenzen van België zijn open voor reizen naar en vanuit de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de Schengenlanden.

De Belgische overheid vraagt echter aan mensen uit de Nederlandse provincies Gelderland, Zuid- en Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland en Limburg zich bij aankomst in België preventief te laten testen en 14 dagen in zelfquarentaine te gaan.  Bron: Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Infrastructuur van pelgrimswegen

Tot op dit moment is er geen informatie over de openstelling van voorzieningen langs de Belgische pelgrimswegen. Als u in België wil pelgrimeren adviezen wij u zich vooraf hierover te informeren.

 

Overzichten van open albergues

Voor zover wij weten is er geen overzicht van welke overnachtingsplekken weer open zijn. Als er en overzicht is zullen we dat hier zo snel mogelijk plaatsen. Vindt u een overzicht, laat het ons dan per mail weten via info@santiago.nl.

 

Verdere informatie

Onze Vlaamse zusterorganisatie 'het Vlaams Compostellagenootschap' oomschrijft de geldende regels in België als volgt:

Je mag je vrij verplaatsen in ons land. Sinds woensdag 29 juli gelden opnieuw strenge maatregelen. Elk gezin mag gedurende één maand enkel nog nauw contact hebben met dezelfde vijf mensen. Bij alle andere bijeenkomsten mogen maximaal tien mensen samen zijn, mits ze een fysieke afstand van 1,5 meter bewaren of een mondkapje dragen. Winkelen mag met twee personen, maar mag maximaal een halfuur duren. Restaurants, cafés en toeristische verblijven zijn open, zij het onder strikte voorwaarden. Een mondkapje dragen is verplicht wanneer je geen fysieke afstand kunt bewaren, in winkels en op het openbaar vervoer. Lokaal kunnen nog strengere maatregelen van kracht zijn. Op de website Coronavirus COVID-19 vind je informatie over de situatie in ons land.

 

- Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland voor reizen naar België

- Een overzicht van de huidige maatregelen in België

 

Klik op onderstaande links voor meer informatie over:
Spanje
Portugal
Frankrijk