Inschatting dagafstand?

Social Share

Hi, Ik ga Camino Frances doen in mei-juni. Ik wil gaan fietsen en een fietskar mee. Nu lees ik dat het vaak niet lukt. Het lijkt te komen omdat men extra gewicht heeft en toch de 100km p/d wil halen. Zou een dagafstand van 50km per dag dan al reëler zijn? Uiteraard afh van conditie. Iem ervaring?

Natuurlijk hangt het af van je conditie maar de meeste dagen is tussen de 80 en de 100 km. haalbaar enkele etappes vooral de heuvels zullen wat moeilijker worden maar als je 10 km.p/uur omhoog gaat ga je er 30 naar beneden.
Ook moet je de tijd gunnen om eens wat te gaan bekijken.
Klaas de Pelgrim

Hallo.
De dagafstand is of je een bepaalde tijd weer thuis moet zijn.
Ik heb via de oude wegen er 40 dagen over gedaan. maar ik ga dit jaar weeren ik heb voor de afstand heen 50 dagen uitgetrokken.
Vertrek in april en wens weer thuis te zijn in begin augustus.
Groet
Ger.

Beste M.Helder, wij zijn in 2015 vanuit Nederland vertrokken en hebben er 9 weken over gedaan waarin 2x een week "echt" vakantie zaten.
Laat je niet leiden door de tijd maar ga je eigen weg hierin zoeken, dat is het mooie van Pelgrimeren....Sux6

Onze tijd is ook beperkt vanwege het werk. Wij kijken of 60 a 70 km per dag realistisch is ' Dan zou je als je vertrekt vanuit St.JPdP er 14 dagen over kunnen doen. Met nog 1 a 2 dagen reserve willen wij de terugreis plannen.

Komende zomer ga ik met de fiets naar Santiago. Ik ben voornemens 100 km per dag te fietsen, aangezien ik slechts 5 weken vakantie heb (en met de camper mee terug reis vanuit Spanje). Ik hoop dat het haalbaar is...we zullen zien.