Regio Den Bosch

Social Share

‘ik sta even stil en dat is al een hele vooruitgang’

(Bertolt Brecht)

 

Regio Den Bosch e.o.

Onze regio omvat de postcodegebieden 5200 tot en met 5499 en wordt globaal begrensd door Drunen/ Vlijmen, Den Bosch, Zaltbommel en Oss, vervolgens langs de Maas naar Cuijk en dan via de Peel naar Gemert, dan naar Veghel en via Boxtel weer terug naar Vught en Den Bosch. 
In onze regio is Den Bosch de belangrijkste plaats.
Met 728 leden vormen we een middelgrote regio waarbinnen een groeiende groep vrijwilligers allerlei activiteiten organiseert. Er wordt gewandeld in prachtige natuurgebieden, zoals de Loonse en Drunense Duinen, de Campina, de Oisterwijkse vennen en de Maashorst. Onze regio wordt doorkruist door mooie rivieren, zoals de Aa, de Dommel en de Maas.
Ook de historie speelt een belangrijke rol in de vorm van de vele kastelen en kloosters die u hier kunt vinden.
 
Wandelgroep
Maandelijks wordt er op de 4e zaterdag van de maand een (natuur) wandeling georganiseerd waaraan gemiddeld 35-40 personen deelnemen. De wandelingen worden uitgezet door een actieve groep vrijwilligers.
Vanaf 09.00 uur worden de deelnemers aan deze wandelingen welkom geheten met koffie en koek vanuit een kofferbak.
Tijdens de lunch genieten we van elkaars camino-ervaringen en van een Brabants worstenbroodje. 
Dit jaar zijn we voor het eerst gestart met gezamenlijke wandelingen met andere regio’s. U kunt de wandelingen en verslagen vinden op de regiopagina van de regio Den Bosch van ons genootschap.
 
Camino Café
Iedere 2e woensdag van de maand organiseren we een gezellig Café St. Jacques (wij noemen dit gewoon Camino Café ). Dit vindt plaats in het Mariapaviljoen in Den Bosch. We zijn hiermee in 2018 gestart en ons café werd meteen al druk bezocht. 
Esther Kuijsters en dochter Mieke organiseren deze bijeenkomsten met enthousiasme. Vanaf mei 2019 zijn er tijdens deze avonden presentaties te volgen via een laptop. 
Het Camino Café is toegankelijk voor leden, maar eveneens voor mensen die interesse hebben in ons Genootschap en/of het pelgrimeren.
 
Jeugdactiviteiten
Per 2018 hebben Mientje vd Graaf en Henk Murraij het pelgrimeren voor de jeugd binnen onze regio uitgebouwd samen met de collega’s van Vessem. Diverse leden van onze regio zijn hierbij betrokken en gaan geregeld met de jeugd mee onderweg.
Zo gaan we dit jaar opnieuw pelgrimeren met middelbare scholieren vanuit het Fioretti College te Veghel naar de Abdij van Berne en staan er inmiddels ook diverse andere scholen ingepland en zijn er gesprekken met geïnteresseerde scholen.
 
Fietsactiviteiten
In de maanden mei en september organiseren we fietstochten, waaraan gemiddeld 15 leden deelnemen, we leggen hierbij gemiddeld een afstand af van ca 50 kilometer. De tochten worden uitgezet door een actieve groep vrijwilligers.
De opzet is dat we tijdens de tocht elkaar beter leren kennen op de fiets en op een gezellig terrasje. 
 
Regiobijeenkomsten
Jaarlijks worden in maart en oktober onze regiobijeenkomsten georganiseerd. De locaties zijn wisselend, zo hebben we deze in het verleden gehouden in b.v. de Abdij van Berne te Heeswijk, in het 
MRK klooster te Uden en in het Emmaüsklooster te Velp. 
Op zo’n dag verzamelen we vanaf 09.00 uur met ongeveer 75 personen en beginnen met een wandeling, daarna een kopje soep en een 
broodje.
De middag wordt besteed aan een gevarieerd programma, waarbij er ook ruimte is voor een pelgrimsparade en de noodzakelijke vergaderpunten.

Uitgangspunt van de bijeenkomsten en andere activiteiten is elkaar ontmoeten.
Bent u woonachtig in onze Regio en lid van het Genootschap, maak dan graag gebruik van onze activiteiten en voel je welkom door bij ons aan te schuiven!
 

 

 

 

 

Contactpersonen:

Erik Arts - regio coördinator 
Theo Vergeer - financieel coördinator en wandelactiviteiten
Mieke Kuijsters - camino café
Mientje van de Graaf  - pelgrimeren voor de jeugd
Henk Murraij - pelgrimeren voor de jeugd
Marianne Janssen - aspirant regiocoördinator

 

Contact:

   Regio Den Bosch

   Caminocafeshertogenbosch@gmail.com

   

Info:

   Regio info:     06 - 5398 6805

   Camino café: 06 - 4112 5469

   Jeugd info:    06 - 5133 7871

   Wandel info:  06 - 4999 6010

 

Activiteiten:

 

Foto en filmpresentaties

 

 

Verslagen Activiteiten:

   Eerdere Verslagen ga naar Archief.

 

Nieuwsbrieven:

 

 


Redacteur: Rinse Janse
Terug naar het Genootschap