Beeldverhalen

Social Share

Websites en weblogs over de camino zijn intussen niet meer te tellen. In deze kwantiteit is het zoeken naar kwaliteit een tijdrovende klus. Het is moeilijk een site of weblog te maken die niet enkel voor jezelf en je familie de moeite waard is. Dat hoeft ook niet: zo’n site of weblog maak je allereerst voor jezelf.

 

Op deze site willen we links plaatsen naar sites of weblogs die ‘daarboven uitstijgen’ en die passen bij het thema Camino en spiritualiteit. Suggesties van leden zijn van harte welkom. Klik op de foto om de site te zien.

 

Robert naar Rome. De-weg-naar-binnen kan natuurlijk ook op andere routes dan naar Santiago gegaan worden. In bijgaande filmimpressie van Robert ter Heide komt dit heel mooi tot uitdrukking.

 

 

 

L’Esprit du chemin. De weg naar binnen heeft te maken met wat de Fransen ‘esprit’ noemen. Op de weg van Vezelay naar Santiago – zo’n 25 kilometer Z van Vezelay- is aan l’esprit op een heel bijzondere wijze vorm gegeven: de albergue van Arno en Huberta ‘l’Esprit du Chemin’ in Le Chemin. Hun website getuigt daarvan.

De ziel gaat te voet.  Met een keur aan inspirerende teksten, gedichten, citaten en veel links die de moeite waard zijn. Dit alles vanuit de filosofie dat wandelen je verandert en je ziel opent voor schepping en schepselen.

 

 

 

Versus. La via de la plata.  Een niet alledaags filmpje van José Luis de Damas van een caminando op de Ruta de la Plata. Met veel aandacht voor natuur en schepping en een sfeervolle verfilming van een pelgrimstocht met een subtiele verwijzing naar ‘de weg naar binnen’.

 

Die Seele geht lieber zu Fusz. Een film van Jo Blattl over een deel van de Jakobsweg. Een bijzondere film over de weg naar binnen.