Regio Amsterdam

Social Share

 

 

 

 

 

Na 3 x een café georganiserd te hebben in de afggelopen maanden neemt het aantal positief corona geteste personen weer toe en dat verontrust ons zeer.

De opkomst van de deelnemers aan het café was minimaal, wij vermoeden dat de corona hier een belangrijk aandeel in heeft.

Wij hebben daarom als regio-commissie besloten om tot nader aankondiging geen café

St Jacquues meer te houden

 

Pelgrimspas

 

Sinds kort hebben we de mogelijkheid om zelf de credential/pelgrimspas uit te geven aan de leden die op pad gaan.
In goed overleg zijn we tot een aantal voorwaarden gekomen voor uitgifte en om dit extra invulling te geven hebben wij een echte 'Sjakie van Amsterdam' stempel laten maken.
De gedachte er achter is tweeledig: service vanuit de regio naar de eigen leden die de pas kunnen kopen op de laatste donderdag van de maand tijden het café St Jacques en de mogelijkheid om weer te verbinden. Plus het feit dat je pelgrimstocht vanuit je eigen huis in de regio Amsterdam begint wat weerspiegelt wordt in de eerste stempel van Sjakie in het paspoort.
Zoals gezegd te koop tijdens het café St Jacques voor dezelfde prijs als in de webshop van het Genootschap. De webshop gaat misschien sneller, kost minder inspanning maar is een stuk minder gezellig en je mist de stempel!

 

De maandelijkse wandelingen

Deze gaan voorlopig nog wel door wijzend op ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

Het wandelen gebeurd in de buitenlucht en daardoor is het virus minder verspreidingsgevoelig dan in afgesloten ruimtes. De overheid heeft groepen ter grote van 50 personeen toegestaan en daar blijven wij normaal gesproken ruim onder.

Het pauzeren in resaurants of aan het einde een café organiseren zal misschien moeilijker zijn maar ook dit is ieders eigen verantwoordelijkheid.

 

De Regio Amsterdam is een van de 16 regio's van het Genootschap, telt ruim 800 leden en bestaat uit Groot Amsterdam en Almere.

 

Regiobijeenkomsten

Dit streven is in het huidige tijdperk tijdelijk niet van toepassing. Veel van wat hier besproken wordt kan ook gevraagd worden op de Facebook pagina van het NGSJ Camino de Santiago - De Virtuele Albergue

 


Café St. Jacques
Op elke laatste donderdag van de maand is er een ‘café St. Jacques’ van 17:00-19:00 uur in café Batavia-1920, Prins Hendrikkade 85, tegenover het Centraal Station, vlak naast de St. Nicolaaskerk. Het doel is in een informele en gezellige sfeer meer over de camino te weten te kunnen komen, ervaringen uit te wisselen, (nieuwe) leden te ontmoeten, ideeën op te doen voor een tocht. Er zijn ervaren pelgrims aanwezig, aanmelden is niet nodig. Drankjes bestelt en betaalt ieder zelf.
 
Maandelijkse wandelingen
Maandelijks vindt er binnen de regio een begeleide wandeling en niet-begeleide wandeling plaats.

De begeleide wandeling start en eindigt in (de buurt van) Amsterdam op een plek die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. De wandeling is tussen de 15 en 20 km en eindigt over het algemeen op een plek waar gezamenlijk nog iets wordt gedronken. De wandeling is in de even maanden op woensdag, in de oneven maanden op zaterdag. Maar er zijn ook uitzonderingen.
Informatie over deze wandelingen wordt maandelijks via een mailinglijst verspreid. Geinteresseerden kunnen zich opgeven voor deze mailinglijst via het contactadres in de rechterkolom. Voor iedere wandeling is aanmelden noodzakelijk.


Daarnaast is de regio in augustus 2018 gestart met een maandelijkse niet-begeleide wandeling onder de naam ‘Camino 020’. Bij deze wandeling wordt vooraf alleen de route bekend gemaakt en het begintijdstip, maar er is geen leiding aanwezig en er wordt verder niets (ook geen horeca) georganiseerd. Aanmelden is niet nodig. Zij die willen verzamelen zich om 10:30 uur op het startpunt waarbij het een verassing is wie er ook loopt. Vooraf kan de route als beschrijving of als GPX/KMZ bestand worden gedownload.

Meer informatie over de Camino 020 wandelingen vind je vind je hier. Ook is er een aparte Facebookpagina.

 

 

 

 

 

Contactpersonen
Rina van Ingen

Gert Pot

Ronald de Graaf

 

Voor contact en informatie

Regio Amsterdam

 

 

Activiteiten

 

Wandelingen Regio Amsterdam

- 7 oktober, wandelen in Amsterdam-Noord. Rina van Ingen

- 18 oktober 2020 Camino 020: Buiten de binnenstad van Amsterdam- Etappe 13: 18 km

- 7 november 2020, Zaanstreek polders & dijken, Paul Caree

-  15 november 2020 Camino 020: Buiten de binnenstad van Amsterdam: Etappe 14: 12 km

- Ruth Melsen

- 20 december 2020 Camino020: Trage Tochten rond Amsterdam - Houthavens

- 17 januari 2021 - Camino020: Trage Tochten rond Amsterdam - Sloterdijk

- 21 februari 2021 Camino020: Trage Tochten rond Amsterdam -  Osdorp

- 21 maart 2021 Camino020: Trage Tochten rond Amsterdam - RAI

- 18 april 2021 Camino020: Trage Tochten rond Amsterdam - Watersgraafsmeer

- 16 mei 2021 Camino020: Trage Tochten rond Amsterdam - Noord

- 20 juni 2021 Camino020: Trage Tochten rond Amsterdam - IJ

 

 

Café St. Jacques

Tot nadere aankondiging geen café.

 

  

Informatie en aanmelden

regio.amsterdam@santiago.nl

 

 

 

Nieuwsbrieven

Augustus 2020

- Juli 2020

- April 2020

Februari 2020

- Januari 2020

- December 2019

November 2019

- Oktober 2019

September 2019

 

   

Inschrijven voor de nieuwsbrief van de regio Amsterdam?

Ga na het inloggen naar 'Mijn profiel' (rechtsboven op deze pagina) en klik op de tab 'Nieuwsbrieven' en vink de gewenste regio aan.

 

 

 

  


Redacteur: Gert Pot

Terug naar het Genootschap