El Orfeón Jacobeo

Social Share

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob heeft ook een pelgrimskoor:

'El Orfeón Jacobeo'

 

Momenteel heeft het koor 40 leden. Onze dirigent is Sebastian Holz.

 

Eén keer in de maand, in principe op de derde zaterdag van de maand, komen we vanuit het hele land naar het Huis van St. Jacob in Utrecht om met elkaar te zingen. We zingen hoofdzakelijk pelgrimsliederen, eenstemmig en meerstemmig, in het Frans, Spaans, Duits, Engels, Nederlands en Latijn. Het repertoire is rijk en dateert van de 12e tot de 20e eeuw.
Op de landelijke Voorjaarsbijeenkomst zingen we enkele liederen, waarbij we de mensen die in de komende periode op Camino gaan 'uitzingen'. Ook op de naamdag van Jacobus, 25 juli, geven wij een uitvoering van liederen uit ons repertoire.

*

 

Voor de agenda van het koor kijkt u op de homepage in de rechterkolom. (klik daar op de maand als Repetitie El Orfeón Jacobeo er nog niet op staat).

 

In 2017 zijn er weer opnames gemaakt van ons optreden. De opnames kunt u beluisteren op de pagina 'Europa!'. Daarvoor moet u wel ingelogd zijn als lid. U vindt hier ook de foto's die op die avond genomen zijn.

 

Van het optreden van het koor op Sint Jacobsdag 2016 zijn opnames gemaakt. Log in en klik op deze link om ze te horen.

 

Koorcommissie:

Albert Miltenburg  

Han Pronker

 
Marianne de Balbian  
Dirigent:  
Sebastian Holz  

Repertoire:

Voor de leden van het koor is hier de repertoirelijst.

 

Jaarverslag:

- 2018

 

U voelt zich een zanger en U vond ons optreden zó geslaagd dat U wel mee zou willen doen? U heeft bovendien recente koorervaring?
Op het moment is ons koor aardig compleet, dus het is mogelijk dat er niet direkt plaats is, maar u kunt natuurlijk altijd 
contact met ons zoeken.